Vila

Förra inlägget handlade om sömn. Detta kommer handla om vila. För vila är precis lika viktig som sömn. Det är genom vila och sömn vi får vår återhämtning och hittar ny energi. Vilan är en fantastiskt stresshanterare. Frågan är om du är snäll mot dig själv och lyssnar på din kropp och låter den vila när den behöver det. När vilar du? Hur vilar du?

Vila behöver inte betyda 20 minuter på sängen eller soffan. Vila kan vara att gå iväg och ta 3 djupa andetag en bit från kollegorna. Eller att gå på toaletten och vara i tystnad. Vila kan vara att pausa och göra något helt annat än det du gör för stunden.

Vi som gått in i en utmattning är oftast experter på att ignorera kroppen som skriker åt oss VILA. När vi ignorerat tillräckligt länge gör kroppen det enda vettiga. Den stänger ned och skickar oss rakt in i utmattning. För när du är utmattad krävs en kraftansträgning att ens ta sig upp ur sängen och gå till toaletten. Sug på den… Det är alltså en enorm ansträgning att ens gå på toaletten.

Vad innebär att vila för dig? Har du vilat idag? Har du vilat i veckan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s