Julen som blev annorlunda

Julen 2020 blev annorlunda för de allra flesta i Sverige tror jag. För mig och familjen blev den definitivt annorlunda. Den tillbringades hemma i Göteborg med bara vi 3 i familjen. Tack och lov var vi alla friska på julafton, solen sken (äntligen) och det var kallare än det varit tidigare. Mitt på dagen mötte vi upp grannarna på gården, tände en liten eld i grillen, drack varm glögg och åt saffranskaka medan barnen lekte. Sedan gick vi in var för sig. Vi kunde ligga i soffan och kolla på Kalles Jul efter julklapparna för barnet hade öppnats innan det var dags för maten. Efter maten öppnade vi vuxna våra julklappar. Det blev med andra ord ungefär som vanligt men ändå annorlunda. Dels var det mycket lugnare, dels var det inte snö. Som 5åringen uttryckte det; men mamma, det brukar ju alltid vara snö på julen. Ja, vi har haft turen att fått snö uppe i norr där vi brukar fira jul med släkten. Men som sagt, 2020 var det inte läge att sätta sig i bilen och åka 120 mil norrut. Resten av ledigheten har spenderats med lite äventyr i närheten. Klädesplaggen har varit antingen pyjamas eller underställ. Vi har hunnit se lite tv ihop och vi har helt enkelt bara tagit det lugnt och försökt återhämta oss. Bara vara. Sådant vi har behövt. Och snön, snön kom på 13dags afton så den kom till jul. Synd bara den försvann i förrgår, lagom till vinterkylan kom. Nu längtar vi efter mer snö så vi kan leka i pulkabackar bland annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s